Verkoop instrumenten

Op zoek naar een nieuw instrument, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op maat gemaakte accordeons van uitstekende italiaanse topkwaliteit!

Neem eens een kijkje op de site van onze leverancier:

Victoria Accordions
Het echte onvervalste handwerk

Victoria Fabriek

De Accordeon

Een accordeon is een muziekinstrument dat vanwege de manier van geluidvoortbrenging tot de aerofonen wordt gerekend. Op basis van de bespeling is het een toetsinstrument. Het instrument wordt accordeon genoemd vanwege de constructie van het mechaniek van de linkerhand. 

Door een matrix van stangen en knoppen wordt, wat de akkoordbassen betreft, een drietal tonen tegelijk geproduceerd, een akkoord. De bespeler van het instrument wordt accordeonist genoemd.

Werking

Het accordeon werkt volgens hetzelfde principe als de mondharmonica. De lucht wordt hier echter aangevoerd door een balg. In de kast zitten de doorslaande tongen die het geluid voortbrengen.

Wanneer een toets of knop wordt ingedrukt, stroomt de lucht langs een of meer tongen, waarbij deze gaan trillen en het geluid ontstaat. Er zijn meer instrumenten die gebaseerd zijn op het gebruik van doorslaande tongen, zoals de trekharmonica of trekzak, de melodeon, de concertina en de bandoneon.

Tot Slot

Het instrument wordt ook weleens buikorgel genoemd. Er zijn accordeons in vele formaten. De grootte van het instrument wordt onder andere uitgedrukt in het aantal standaardbassen.

De gebruikelijkste aantallen zijn 32, 40, 48, 60, 72, 80, 96 en 120 bassen. Het accordeon is echter niet wisseltonig; bij trekken en duwen wordt dezelfde toon geproduceerd.